You don't have javascript enabled.
 
03.06.2015

BJ-Gear A/S varetager nu selv produktionen af NG-lejer

Stigende efterspørgelse på NG-lejer er årsagen til, at BJ-Gear A/S har valgt at investere i en højteknologisk Krauss-Maffei plaststøbemaskine samt en Nakamura-Tome AS-200 CNC-styrede drejebænk, med tilhørende KUKA robot til automatisk loading og unloading. Cellen er udelukkende til fremstilling af NG-serien som bruges i fødevareindustrien. 

Ved selv at varetage produktionen imødeser BJ-Gear A/S markedets stigende fokus på høj kvalitet af hygiejnisk procesudstyr. ”Vi kan bedre håndhæve kvalitet og logistik ved selv at stå for produktionen” ”“ udtaler administrerende direktør Flemming Graversgaard. 

Lejerne er med deres runde hjørner og glatte overflader specieldesignet til de krav og standarder som fødevarebranchen sætter for hygiejne og belastningsevne. Lejerne er fremstillet i det ekstreme stabile og stærke materiale Baydur, hvilket betyder, de kan tåle at blive udsat for temperaturer fra -30 grader til +100 grader. Lejernes huse er vandtætte med en tæthedsgrad på IP67, blandt andet i egenskab af de tætningsringe de er forsynet med, som indkapsler fedtet når det sprøjtes ind i leje husene. Fedtet som også er fødevaregodkendt, bruges til at holde f.eks. vand og rengøringsmidler ude. Dette betyder, at de kan rengøres direkte i proceslinjen og at de kan højtrykrenses fra alle sider.

Kombinationen af vandtætte lejer og fødevaregodkendt kompositmateriale skaber lejer der er meget hygiejniske, som kan anvendes direkte i fødevarezoner uden nogen form for afskærmning.

BJ-Gears NG-lejer er de første på markedet der har opnået FDA-godkendelse i henhold til 21 CFR 175.300, USDA-godkendelse i henhold til NSF/ANSI/3-A 14159-1-2010 standard samt EU-godkendelse ifølge direktivet ”Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1935/2004 af 27. oktober om materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer”.